Saveti za pakovanje

Saveti za pakovanje

Pakovanje. Nekome prijatelj, nekome neprijatelj. Dok neki uživaju u procesu pakovanja pred put, neki bi radije preskočili taj korak. Da li se više pronalazite u prvoj ili drugoj grupi ljudi? Ako spadate u drugu grupu ljudi, onda će vam naši saveti za pakovanje pomoći u već sledećem procesu pakovanja!

Proces pakovanja do skoro, meni lično bio je jedan od koraka koji bih najradije preskočila. Imala sam tu tendenciju da se za putovanje od 3 dana spakujem kao da idem na 5 dana. 🙂 Iako sve to stane u ranac koji često nosim kad su vikend putovanja u pitanju, problem ke bio u tome što sam se pakovala bez ikakvog plana i što veliku većinu stvari na kraju nisam ni koristila/nosila. 

Sećam se koliko mi je samo u februaru bilo izazovno da se spakujem u ranac za sedmodnevno putovanje u Istanbul. Mislila sam da će to biti nemoguće, ali sam ipak uspela! 🥳 Zato u nastavku delim sa vama savete koje već poslednjih par meseci primenjujem i koji mi pomažu da pakujem smislenije i pametnije.

Dakle, pre nego što krenete da se pakujete, pogledajte vremensku prognozu. Znam, sad ćete verovatno pomisliti – pa promenljiva je. Jeste, ali opet vam može dati okvir. 

A saveti za pakovanje koje sam ja primenila u poslednje vreme i koji mi mnogo znače su:

  • PAKUJTE SE DAN RANIJE – Kako bi se izbegao stres i nepotrebno pakovaanje suvišnih stvari, primenila sam ovotako što sam se pakovala upravo tako – dan ranije. I iskreno bilo mi je odliično, jer mi je dalo vremena da razmislim šta želim da ponesem, šta ne.. i da uz to sutradan ujutru proverim da li sam sve ponela.

  • PAKUJTE SAMO ONO ŠTO VAM STVARNO TREBA – Sedite i razmislite šta vam je neophodno, a šta ipak nije. Ovo ume biti baš izazovno, ali je jako korisno. Ako idete na planinarenje, onda vam je pre svega potrebna sportska odeća, obuća, rezervni komadi garderobe, šuškavac, čeona lampa, eksterna baterija, zaštitni faktor.. Dakle, pakovanje prilagodite putovanju i vašim potrebama.

  • ISPLANIRAJTE KOMBINACIJE PO DANIMA – Ovo je jako zanimljivo i već dugo praktikujem. Dakle, po danima isplanirajte šta nosite, i naravno za svaki slučaj ponesite koji komad garderobe više – majica, duks, čarape.. Ali ne preterujte sa tim!

  • PRONAĐITE NAČIN KAKO DA VAM STVARI ZAUZIMAJU ŠTO MANJE MESTA U RANCU/KOFERU – Danas sve češće viđam metodu pakovanja koja podrazumeva rolanje više stvari zajedno. Pored toga, možete i pakovati tako da ih samo jednom savijete. Probajte više opcija, pa vidite koja vam najviše odgovara.

  • PROVERITE DA LI STE SVE SPAKOVALI – Kako bih bila sigurna da sam sve spakovala, volim da se pakujem dan ranije, tačnije veče pred put. To mi daje priliku da spakujem sve, da prenoćim i naravno ako se nečega dosetim u međuvremenu da dopakujem!

  • I ZA KRAJ – NEMOJTE PANIČITI AKO NEŠTO ZABORAVITE!
    Sve dok to nije novac ili neki lični dokument, nije tako strašno.
    Uvek se vodim time da sve što zaboravim, a da nisu novac, lična dokuemnta, telefon –  mogu uvek kupiti, nije smak sveta! 🙂

Ako biste vi podelili još neki savet za pakovanje – pišite nam!

I obavezno nastavite da nas čitate i da se inspirišete! 🌍

+3

Ako vam je ovaj post bio inspirativan ili vam se samo dopao, podelite ga sa prijateljima. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Budi deo naše njuzleter zajednice.

Ako želiš da budeš u toku sa našim objavama na blogu, kao i sa aktivnim i zanimljivim ponudama koje spremamo –  prijavi se! Očekujemo te. 

Isplaniraj putovanje

Isplaniraj Putovanje je projekat koji ima za cilj da uštedi vaše vreme i pomogne vam da što kvalitetnije putujete, da usput nešto naučite, da istražite i posetite nova mesta, da vas posavetuje, podrži i pruži što više korisnih, zanimljivih i inspirativnih priča sa putovanja.

Prilika za poslovnu saradnju

Ako vidite priliku za poslovnu saradnju sa Isplaniraj Putovanje – pišite nam na isplanirajputovanje@gmail.com