Ovčarsko-kablarska klisura

Kako doći do jednog od najlepših vidikovaca Ovčarsko-kablarske klisure?


Da li vam je poznat osećaj kada dugo vremena gledate fotografije i slušate prelepe priče o nekoj destinaciji, a potom i sami posetite to mesto i shvatite da je sve još lepše uživo? Upravo to se desilo nama. I možemo slobodno reći da nas je Ovčarsko-kablarska klisura oduševila, naročito vidikovac Kablar koji smo ovaj put posetili.

Sve je počelo planiranjem putovanja na rafting na reku Taru, a kada smo videli da bi nam jedna od usputnih stanica mogla biti i Ovčarsko-kablarska klisura, odmah smo znali kojim putem ćemo ići. Obzirom da niko od nas do tada nije posetio to mesto i da nismo imali puno vremena na raspolaganju za istraživanje, brinuli smo se da li ćemo uspeti da se popnemo do vidikovca i uživamo u čuvenom pogledu.

Međutim, uz dobru organizaciju i Plan putovanja sve je izvodljivo.

Ukoliko idete iz pravca Novog Sada ili Beograda, autoputem ćete doći do izlaza u mestu Preljine i nastaviti put ka Čačku. Putokazi ka klisuri su dobro označeni tako da je do ovog mesta vrlo lako doći. Ukoliko odlučite da koristite navigaciju, mesto koje treba da unesete jeste vidikovac Kablar i put će vas dovesti do vašeg cilja.

Pripremite se na uzak i lošiji put, ali sve to je zanemarljivo kada uporedimo sa pogledom sa kojim se susretnete na vrhu. Pored toga, sve vreme vas prati prelepa priroda, šuma, a u nekim trenucima možete videti i jezero Međuvršje.

Jedna od prednosti ovog vidikovca je i činjenica da od parking mesta pa do vidikovca nema puno pešačenja, tako da svi oni koji nisu ljubitelji šetnje, ne moraju da brinu.

Vidikovac Kablar

Deo puta od parking mesta pa do vidikovca takođe je adekvatno označen, a tu su i informativne table o klisuri, stanovnicima na četiri noge i raznovrsnoj flori ovog predela izuzetnih odlika.

Osećaj koji doživite u tom trenutku je zaista nemerljiv sa drugim: nestvarni meandri Zapadne Morave, manastiri koji se hrabro probijaju kroz šume klisure i poneka kuća koja vam upotpuni pogled zaista su vredni posete.

Pripremite se da ne budete jedini na ovom mestu jer su turisti česti čak i u vansezonskom periodu. Mi smo vidikovac posetili krajem proleća, ali verujemo da je i u ovom periodu, sa svim jesenjim bojama priroda još lepša.

Kada se već nađete u ovom kraju, ukoliko imate vremena predlažemo vam da posetite jezero Međuvršje, najveće veštačko jezero na Zapadnoj Moravi. Ne propustite priliku i da obiđete neki od 10 manastira koji pričaju priču staru i do nekoliko vekova. Više o njima možete saznati ukoliko posetite sajt Turističke orgnizacije Čačak.

Vidikovac Ovčarsko-kablarske klisure sa razlogom nosi naziv jednog od najlepših u Srbiji. Put do njega je zaista jednostavan, ali ukoliko i dalje smatrate da vam treba pomoć prilikom organizovanja tog putovanja, uvek nam se možete obratiti za dodatne savete ili poručiti Personalizovan plan putovanja putem našeg veb-sajta kako bi vaše putovanje u potpunosti bilo isplanirano.

Nadamo se da smo vas inspirisali da uskoro posetite ovo mesto. 💚

+8

Ako vam je ovaj post bio inspirativan ili vam se samo dopao, podelite ga sa prijateljima. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Saveti za pakovanje
Pripremi se za putovanje
Andrijana Cojić

Saveti za pakovanje

Pakovanje. Nekome prijatelj, nekome neprijatelj. Dok neki uživaju u procesu pakovanja pred put, neki bi radije preskočili taj korak. Da li se više pronalazite u

NASTAVITE SA ČITANJEM »

Budi deo naše njuzleter zajednice.

Ako želiš da budeš u toku sa našim objavama na blogu, kao i sa aktivnim i zanimljivim ponudama koje spremamo –  prijavi se! Očekujemo te. 

Isplaniraj putovanje

Isplaniraj Putovanje je projekat koji ima za cilj da uštedi vaše vreme i pomogne vam da što kvalitetnije putujete, da usput nešto naučite, da istražite i posetite nova mesta, da vas posavetuje, podrži i pruži što više korisnih, zanimljivih i inspirativnih priča sa putovanja.

Prilika za poslovnu saradnju

Ako vidite priliku za poslovnu saradnju sa Isplaniraj Putovanje – pišite nam na isplanirajputovanje@gmail.com