Organizacija putovanja u 3 koraka

Organizacija putovanja u 3 koraka

Organizacija putovanja nije bauk i verujem da se uz pomoć informacija koje su nam dostupne možemo vrlo lako i sami organizovati i uživati maksimalno na putovanju.

Kad putujete sami, bez organizacije agencije ili bez prijatelja koji voli sve to sam da istražuje, planiranje i organizacija putovanja pada na vas. Tačnije, na vama je da se pred odlazak na put pobrinete za svaku sitnicu, kako biste na putovanju maksimalno uživali. 

Pošto to tako dobro zvuči, hajde da vidimo koji su to koraci u organizaciji putovanja koji su i te kako važni. A pre toga, možete pročitati četiri razloga, iz našeg ugla, zbog kojih je uopšte važno planiranje putovanja.

3 važna koraka u organizaciji putovanja

  1. PREVOZ, REZERVACIJA SMEŠTAJA

Uzmimo u obzir da ste se odlučili za određenu destinaciju, tačnije da znate gde tačno idete, kao i na koliko dana. 

Prvi sledeći korak jeste organizacija i rezervacija prevoza, i rezervacija smeštaja. Ukoliko se radi o destinaciji do koje putujete avionom, onda uđite na skyscanner.net i pretražite letove. Ako je vaše prevozno sredstvo auto, onda možete baciti pogled na puteve koji vas vode do odabrane destinacije. 

Ili autobus, voz, blabla car- pregledajte na vreme red vožnje i obezbedite sebi kartu. 

Rezervaciju smeštaja možete obaviti putem sledećih sajtova – Booking.com, Trivago, Airbnb, HostelWorld, Couchsourfing..

To su samo neke od platformi koje vam mogu pomoći da pretražite, uporedite i na kraju izaberete smeštaj koji je baš po vašoj meri. 

Mali savet: Ako putujete po Srbiji, možete se i direktno putem sajta, Instagrama ili Facebook-a, javiti smeštajnom objektu u kom biste odseli. 

Dakle za koji god prevoz da se odlučite, kao i smeštaj – te dve stavke su nezaobilazne kad je samostalna organizacija putovanja u pitanju.

Ukoliko vam pomoć u pretraživanju i kupovini avionske karte ili rezervacije smeštaja bude potrebna, pošaljite upit i pomoćićemo vam u tom procesu. 🌍

  1. ISTRAŽIVANJE DESTINACIJE NA KOJU PUTUJETE

Nakon što ste izabrali destinaciju, rezervisali smeštaj, obezbedili prevoz, sledeći korak bilo bi istraživanje destinacije koju posećujete. 

Ako to već prethodno pri odabiru destinacije niste uradili, onda je sad pravo vreme za to!  

Skuvajte omiljeni napitak i upustite se u istraživanje. 🔍

Uđite na Tripadvisor, Google, čitajte blogove, pogledajte Pinterest ako volite da se fotografišete pa vam je potrebna inspiracija. A možete i na Instagramu kucanjem lokacije ‘Paris’ ili ‘Eiffel Tower, Paris, France’ da potražite inspiraciju za obilazak. 

Takođe, ukoliko poznajete nekoga ko je nedavno bio na destinaciji na koju putujete, javite mu/joj se i potražite savet. 

Pogledajte kakve su cene, gde su parkinzi ukoliko putujete kolima, da li je i u kojoj meri razvijen javni prevoz.. Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova možete pogledati i kakav je režim ulaska u zemlju u koju putujete – da li vam je potrebna viza, covid sertifikat, kakva je politička, zdravstvena situacija u zemlji koju posećujete. 

Ako volite da posećujete muzeje i galerije, informišite se o tome da li postoji mogućnost kupovine karte online.. 

Imajte na umu da će vam vreme koje investirate u istraživanje pomoći da na samom putovanju ne gubite puno vremena, pa ni novca.

organizacija putovanja
  1. PUTNO OSIGURANJE 

Sledeća korak je kupovina putnog osiguranja, ukoliko putujete u inostranstvo. 

Putovanje bez putnog osiguranja može vas skupo koštati, zato taj korak pri organizaciji i pripremi za putovanje nikako nemojte propustiti. 

Osiguravajuće kuće u Srbiji u kojima mi kupujemo putno osiguranje za putovanje su Uniqa i Generali

Radeći u Grčkoj prošle godine, kao predstavnik na destinaciji, bila sam svedok posekotina, alergije od sunca i uganuća, od strane gostiju. Srećom svi su imali putno osiguranje i troškovi lečenja su im bili refundirani po dolasku u Srbiju. 

Zato, nemojte biti lenji. Popunjavanje putnog osiguranja oduzeće vam par minuta, a mnogo će vam značiti. Osiguranje možete uzeti online, popunjavanjem naznačenih polja na sajtu osiguravajuće kuće koju izaberete i plaćanjem putem kreditne kartice. 

Obavezno to uradite pre nego što stignete na destinaciju! Makar to bilo i na aerodromu, ili pred samu granicu. 😀

I za kraj, pre nego što izađete iz kuće – proverite da li ste sve što vam je važno spakovali. Pasoš, novac, lična dokumenta, sočiva, tablet – šta god da vam je važno da ne zaboravite.. 🙂 

Više o savetima za pakovanje pišemo vam u sledećem blog postu. 

Ako biste dodali još neki korak koji vam je značajan u organizaciji putovanja, pišite nam u komentaru. 👇📍

Ukoliko vam je ovaj blog post bio zanimljiv i koristan, nastavite da nas čitate i saznajte više o savetima za jeftina putovanja

+6

Ako vam je ovaj post bio inspirativan ili vam se samo dopao, podelite ga sa prijateljima. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Saveti za pakovanje
Pripremi se za putovanje
Andrijana Cojić

Saveti za pakovanje

Pakovanje. Nekome prijatelj, nekome neprijatelj. Dok neki uživaju u procesu pakovanja pred put, neki bi radije preskočili taj korak. Da li se više pronalazite u

NASTAVITE SA ČITANJEM »

Budi deo naše njuzleter zajednice.

Ako želiš da budeš u toku sa našim objavama na blogu, kao i sa aktivnim i zanimljivim ponudama koje spremamo –  prijavi se! Očekujemo te. 

Isplaniraj putovanje

Isplaniraj Putovanje je projekat koji ima za cilj da uštedi vaše vreme i pomogne vam da što kvalitetnije putujete, da usput nešto naučite, da istražite i posetite nova mesta, da vas posavetuje, podrži i pruži što više korisnih, zanimljivih i inspirativnih priča sa putovanja.

Prilika za poslovnu saradnju

Ako vidite priliku za poslovnu saradnju sa Isplaniraj Putovanje – pišite nam na isplanirajputovanje@gmail.com